Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η γραμματεία στην καλή λειτουργία και στην επιτυχημένη πορεία ενός ιατρείου; Αν επιχειρούσαμε να απαριθμήσουμε τους παράγοντες επιτυχίας ενός ιατρείου, θα λέγαμε πως πέρα από την επιστημονική κατάρτιση, τη διαρκή επιμόρφωση, τον υλικοτεχνικό εκσυγχρονισμό και την ανθρώπινη προσέγγιση ασθενών και εξεταζόμενων, ακρογωνιαίο λίθο για την ομαλή λειτουργία ενός ιατρείου αποτελεί ο σωστός προγραμματισμός των ραντεβού και η τηλεφωνική εξυπηρέτηση όσων καλούν στο ιατρείο.

Ο σωστός προγραμματισμός των ραντεβού εξασφαλίζει τον ποιοτικό χρόνο που απαιτείται για τη σωστή διάγνωση και την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενούς. Μια οργανωμένη γραμματεία με εμπειρία στη διαχείριση ραντεβού, αλλά και σύγχρονες και εξειδικευμένες εφαρμογές για ιατρικά ραντεβού, θα αναβαθμίσει τη λειτουργία, αλλά και την απόδοση ενός ιατρείου.

Είναι βέβαιο ότι οι ακυρώσεις προγραμματισμένων ραντεβού δημιουργούν αναστάτωση, αδυναμία εκμετάλλευσης του διαθέσιμου χρόνου και, συνεπώς, μειωμένη απόδοση του ιατρείου. Αυτό αποτρέπεται εύκολα μέσω της γραμματείας, της οποίας κυρίαρχο μέλημα αποτελεί η επιβεβαίωση των ραντεβού της επόμενης ημέρας. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει μια οργανωμένη βάση με τα στοιχεία επικοινωνίας των ασθενών.

Ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, η γραμματεία ιατρείου μπορεί κατά το κλείσιμο του ραντεβού να παίρνει τη συγκατάθεση του καλούντος για την υπενθύμιση και να καθορίζεται ο τρόπος που ο επισκέπτης επιθυμεί να λάβει την υπενθύμιση του ραντεβού του (τηλεφωνικά, e-mail, sms). Συνεπώς, η γραμματεία ιατρείου θα πρέπει να διαθέτει τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και τις ψηφιακές εφαρμογές που θα της επιτρέπουν να κάνει αυτή την επικοινωνία γρήγορα και αποτελεσματικά και με απόλυτο σεβασμό προς τον εξεταζόμενο.

Η διαδικασία της επιβεβαίωσης ενός ιατρικού ραντεβού έχει πολλαπλά οφέλη: Από τη μια είναι δείγμα ενδιαφέροντος για τον ασθενή και από την άλλη δημιουργεί την εικόνα ενός άρτια οργανωμένου ιατρείου. Στην περίπτωση ακυρώσεων η γραμματεία ιατρείου έχει τη δυνατότητα να γεμίσει τον κενό χρόνο με νέα ραντεβού ή με αιτήματα που βρίσκονται σε αναμονή.

Ωστόσο, πέρα από την υπενθύμιση ενός ιατρικού ραντεβού και αυτός καθαυτός ο ορισμός ενός νέου ραντεβού απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Η γραμματεία ιατρείου οφείλει να λαμβάνει υπόψη της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού που καλεί. Έτσι, θα πρέπει να σκέφτεται περιορισμούς που σχετίζονται με το αν ο ασθενής ακυρώνει συχνά τα ραντεβού του, αν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις που δημιουργούν χρονικές δεσμεύσεις ή αν έρχεται από άλλη πόλη. Σύμφωνα με αυτές τις παραμέτρους η γραμματεία ιατρείου μπορεί να κάνει τον σωστό προγραμματισμό και να ικανοποιεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό γιατρό και ασθενείς.

Σημαντικός παράγοντας για την άρτια εξυπηρέτηση από τη γραμματεία ιατρείου είναι το βάθος της γνώσης γύρω από το αντικείμενο και την εξειδίκευση του ιατρείου – πάντα σε συνεργασία και κατόπιν αναλυτικής εκπαίδευσης από τον γιατρό. Με τη γνώση αυτή η γραμματεία ιατρείου μπορεί να ιεραρχήσει την προτεραιότητα στις επισκέψεις και να αξιολογήσει τα επείγοντα περιστατικά, καθώς και την αναγκαστική επέκταση ωραρίου για εμβόλιμα ραντεβού. Ιατρεία με μεγάλη κίνηση γνωρίζουν καλά τη σπουδαιότητα της σωστής διαχείρισης μια λίστας αναμονής ή της αξιολόγησης της προτεραιότητας για κάποια περιστατικά.

Ολοκληρώνοντας σχετικά με τα ιδιαίτερα προσόντα μιας γραμματείας ιατρείου δε θα πρέπει να παραλείψουμε τις ιδιαίτερες επικοινωνιακές δεξιότητες που είναι αναγκαίο να διαθέτει η γραμματεία ιατρείου, ώστε να αποπνέει επαγγελματισμό και να δημιουργεί στους ασθενείς αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας, αλλά και αληθινού ενδιαφέροντος για τη μοναδική περίπτωσή τους.

Η τηλεφωνική γραμματειακή υποστήριξη των ατομικών ιατρείων, πολυϊατρείων, κλινικών, αλλά και μεγαλύτερων ιατρικών μονάδων, είναι η ειδικότητά μας!

Είστε γιατρός ή εξυπηρετείτε μια μεγαλύτερη ιατρική μονάδα και αναζητάτε τη γραμματεία ιατρείου που θα οργανώσει τον χρόνο και τα ραντεβού σας αναδεικνύοντας παράλληλα την ποιότητα των υπηρεσιών σας συνολικά;

Η beeasy είναι εδώ για να προσφέρει άρτια τηλεφωνική εξυπηρέτηση στους ασθενείς σας. Εξειδικευόμαστε στην τηλεφωνική επικοινωνία ιατρείων, καθώς διαχειριζόμαστε καθημερινά μεγάλο όγκο εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων προσφέροντας την υπηρεσία της Ιατρικής Τηλεγραμματείας σε πολλά ιατρεία και ιατρικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

Η εμπειρία μας σε συνδυασμό με τις μοναδικές σύγχρονες εφαρμογές που έχουμε αναπτύξει ειδικά για την εξυπηρέτηση ιατρείων μάς δίνουν τη δυνατότητα να γίνουμε η γραμματεία ιατρείου που θα αναδείξει τη δουλειά σας και θα σας λύσει τα χέρια!

Η Ιατρική Τηλεγραμματεία beeasy δεν είναι μια απλή υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Είναι η εξειδικευμένη υπηρεσία γραμματείας ιατρείου που διαθέτει:

Τη μοναδική web εφαρμογή beeasy calls, εξειδικευμένη για ιατρικά ραντεβού που προσφέρει:

 • Ατζέντα επαφών.
 • Προκαθορισμένη διάρκεια για διαφορετικές κατηγορίες ραντεβού.
 • Αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις ραντεβού με e-mail ή sms.
 • Λίστα εκκρεμοτήτων.
 • Διαδραστική επικοινωνία με τη γραμματεία ιατρείου.
 • Διασύνδεση και συγχρονισμό με online πλατφόρμες ιατρικών ραντεβού.
 • To mobile app για να έχετε πλήρη έλεγχο της επικοινωνίας και των ραντεβού του ιατρείου σας.

Κατεβάστε το app εδώ:

Για κινητά android

Για κινητά i-phone

 • Penetration test εφαρμογής.
 • Ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης.
 • Ρήτρα εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας με πελάτες και προσωπικό.
 • GDPR compliant.
 • Άριστα καταρτισμένο προσωπικό με εμπειρία στη γραμματεία ιατρείου, επικοινωνιακές δεξιότητες και συνεχή επιμόρφωση

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε μια οργανωμένη γραμματεία ιατρείου από απόσταση με έμπειρο προσωπικό που θα διαχειρίζεται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού του ιατρείου σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους εξής τρόπους:

– καλώντας στο 2311242095 ή

– μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας του site μας κάνοντας κλικ ΕΔΩ