ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλες επιχειρήσεις

Συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις

Σε μεγάλες επιχειρήσεις η beeasy μπορεί να προσφέρει:

1) Τεχνική υποστήριξη – Παραμετροποίηση τηλεφωνικού κέντρου.

2) Διαχείριση εισερχόμενων κλήσεων και first level support.

3) Υποδοχή κλήσεων και διαμοιρασμό – μεταφορά κλήσης στα αντίστοιχα τμήματα της εταιρείας.

4) Καταγραφή και ταξινόμηση αιτημάτων πελατών στην εφαρμογή beeasy calls.

5) Call recording.

6) Follow up calls για ενημέρωση στοιχείων στη βάση του πελατολογίου.

7) Οργάνωση και έλεγχος ραντεβού πωλητών.

8) Άλλες γραμματειακές εργασίες όπως διαχείριση email, υποστήριξη μέσω chat, αρχειοθέτηση εγγράφων κ.α.

Το παρακάτω παράδειγμα υποστήριξης των αναγκών της εταιρείας με κωδικό πελάτη #C000105 είναι ενδεικτικό των λύσεων που μπορεί να προσφέρει η beeasy σε μεγάλες εταιρείες.

το δεδομένο

Η εταιρεία #C000105 εμπορεύεται ένα προϊόν, το οποίο και διανέμει σε συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής. Οι πελάτες που αγοράζουν το προϊόν από τα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να ενεργοποιούν την εγγύησή του, είτε συμπληρώνοντας μια ηλεκτρονική φόρμα, είτε επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την εταιρεία #C000105. Η ανάγκη της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν η διαχείριση αυτής της επικοινωνίας, η έκδοση των μοναδικών εγγυήσεων και ο προγραμματισμός των εργασιών συντήρησης του προϊόντος.  

η λύση της beeasy

  1. Η beeasy βοήθησε την εταιρεία ώστε να αποκτήσει έναν τηλεφωνικό αριθμό VoIP που θα εξυπηρετεί το τμήμα των εγγυήσεων, καθώς και να εγκαταστήσει και να παραμετροποιήσει το εικονικό τηλεφωνικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του τμήματος έκδοσης εγγυήσεων.
  2. Η beeasy διαμόρφωσε μια ηλεκτρονική φόρμα εγγύησης ειδικά για τα συγκεκριμένα προϊόντα και σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη της.
  3. Η beeasy εκπαιδεύει κατάλληλα το προσωπικό της, έτσι ώστε να υποδέχονται τις κλήσεις των τελικών καταναλωτών, καθημερινά από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, προκειμένου να ενεργοποιούν την εγγύηση του προϊόντος που αγόρασαν.
  4. Οι γραμματείς της beeasy προχωρούν στην έκδοση της εγγύησης με μοναδικό Α/Α και την αποστέλλουν μέσω e-mail στον τελικό καταναλωτή.
  5. Αντίγραφο της εγγύησης αρχειοθετείται στο ηλεκτρονικό αρχείο του πελάτη #C000105.

το αποτέλεσμα

Οι τελικοί καταναλωτές λάμβαναν αμέσως το εξατομικευμένο και αναλυτικό έντυπο της εγγύησης, κάτι που είχε ως συνέπεια να σχηματίζουν καλή εικόνα για την εταιρεία και το brand.

Τα συνεργαζόμενα καταστήματα ήταν εξίσου ικανοποιημένα, αφού προσέφεραν στους πελάτες τους υψηλής ποιότητας υπηρεσίες χωρίς δική τους ταλαιπωρία και ενασχόληση.

Η εταιρεία είχε ικανοποιημένους πελάτες και καταναλωτές.

Η επιχείρηση απέκτησε μια καλά οργανωμένη και ασφαλή βάση δεδομένων, με την οποία θα μπορούσε πλέον να δρομολογήσει τις εργασίες συντήρησης και τον προγραμματισμό του service των προϊόντων που εμπορεύεται.

Φόρμα προσφοράς

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και κάποιος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για την προσφορά σας.